„Orange“ vein
Ei, need veinid pole tehtud apelsinidest. Veinitüübi nimetus tuleneb veini oranžikast värvitoonist. Vein valmistatakse heledatest viinamarjadest, kasutades punase veini valmistamise metoodikat. Esimesed sellised veinid valmistati tõenäoliselt Kaukaasias ja Balkanimaadel juba tuhandeid aastaid tagasi ja mis see uus tavaliselt ikka muud on kui ammuunustatud vana. Veini valmistamisel jäetakse marjakestad, seemned ja ka kobararootsud viinamarjamahla sisse ligunema ja kääritatakse hiljem koos veiniks. Nii saadakse merevaigu värvi ja mõrkjate maskuliinsete maitsenootidega täidlane valge vein. Gruusias, kus kõige suurema tõenäosusega selliseid veine esimesena valmistati, nimetatakse sellist veini Kvevri-veiniks. Kvevri (ka qvevri) on savist hiiglaslik kuni 2000-liitrine veiniamfora, mis kaevati ühtlase temperatuuri hoidmiseks pinnasesse. Traditsiooniliselt kasutati seda nii veini kääritamiseks, kui ka pärastiseks säilitamiseks suviselt kuumas ja talviselt külmas Kaukaasia kliimas.