Naturaalne vein
Naturaalsed veinid on alati kas orgaaniliselt või biodünaamiliselt kasvatatud viinamarjadest valmistatud veinid, kus veinimeistriks on emake loodus. Peamiseks ideoloogiaks on võimalikult väike inimfaktor veini valmistamisel. Kasutatakse metsikut pärmi ehk veinikeldris elavat pärmi ja lisaks võivad veini spontaansel käärimisel kaasa lüüa ka teised looduslikud pärmseened. Samuti ei tuunita marjamahla erinevate lisaainetega (hapete lisamine, mahla selitamine, filtreerimine on keelatud, sulfiteid on lubatud kasutada vaid piiratud koguses 25 mg/l), ei kasutata moodsaid veini valmistamise tehnoloogiaid, mis võivad veini maitset ja iseloomu mõjutada (tammevaadid, filtreerimine, mikro-oksüdatsioon jne) ja veini tavaliselt ei filtreerita ja sulfiteid ei kasutata üldse või siis väga minimaalselt (35 mg/l). Tihti on sellised veinid üsna omapärase maalähedase aroomi ja maitsega – tunda võib sõnniku või silo lõhna ja tavaliselt on veinis ka keskmisest kõrgem äädikhappe osakaal, sest sulfitite kontroll äädikhappebakterite üle puudub ning need on üles leidnud veinis sisalduva alkoholi. Ka prantsuskeelne äädika nimetus vin aigre tähendab tõlkes haput veini.
Ametlikult pole naturaalset veini Euroopa Liidus ja maailmas sertifitseeritud, seega võivad veinid olla üsna erineva iseloomuga, sõltudes palju tootja stiilist ja marjasordi ning terroir’ omapärast.