Montebuena Crianza

Päritolu

Hispaania, Rioja, Rioja Alavesa

– Hispaania tuntuima veinipiirkonna parim osa;
– Alavesa on väga erinevatel tasapindadel, pole suuri viinapuuaedu;
– sametised, väga komplekssed punaveinid.

Tootja

BODEGAS MONTEBUENA

Viinamarjad

100% Tempranillo

– Rioja veinid on enamasti segud kahest kuni kolmest marjasordist;
– Alavesa aladel tihti ka ainult ühest – parimast sordist piirkonnas – Tempranillo’st;
– viinamarjaaedu üle 538 ha;
– põõsad keskmiselt 20 – 25-aastased.

Vein

Täidlane, kuiv, väga aromaatne punavein

– aroom kompleksne, ja hästi balansseeritud. Tunda on kirsi-mustika moosi, pehmet marjasust, kergeid nelgi ja vanilje noote;
– maitse täidlane, ja väga heas balansis (happesus ja sametisus). Järelmaitse väga kompleksne, elegantne ja rikas;
– vein on laagerdunud 12 kuud ameerika ja prantsuse tammevaatides ning minimaalselt 12 kuud pudelites.

Veini soovitus

Grillitud ja praetud liharoad, steigid, hautised, lambaliha, Chorizo vorstikesed, tugevad juustud, sinihallitusjuustud.

Serveerimistemperatuur

16...18 ºC, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist
14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Kingituseks, nautimiseks, vastuvõttudele, toitude juurde. Veinikeldris säilitamiseks kuni 5 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.