Montebuena Crianza
Päritolu
– Hispaania tuntuima veinipiirkonna parim osa;
– Alavesa on väga erinevatel tasapindadel, pole suuri viinapuuaedu;
– sametised, väga komplekssed punaveinid.
Tootja
Viinamarjad
– Rioja veinid on enamasti segud kahest kuni kolmest marjasordist;
– Alavesa aladel tihti ka ainult ühest – parimast sordist piirkonnas – Tempranillo’st;
– viinamarjaaedu üle 538 ha;
– põõsad keskmiselt 20 – 25-aastased.
Vein
– aroom kompleksne, ja hästi balansseeritud. Tunda on kirsi-mustika moosi, pehmet marjasust, kergeid nelgi ja vanilje noote;
– maitse täidlane, ja väga heas balansis (happesus ja sametisus). Järelmaitse väga kompleksne, elegantne ja rikas;
– vein on laagerdunud 12 kuud ameerika ja prantsuse tammevaatides ning minimaalselt 12 kuud pudelites.
Veini soovitus
Serveerimistemperatuur
Maht
Kingituseks, nautimiseks, vastuvõttudele, toitude juurde. Veinikeldris säilitamiseks kuni 5 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.