St.Andrea Egri Bikaver ”Aldas”
Päritolu
– Egeri veinipiirkond ja veiniaiad asuvad Kirde Ungaris, Bükk´i mäe lõunapoolsetel nõlvadel, kuulsast Tokaji piirkonnast veidi läänes. Pinnas on vulkaaniliselt ränirikas ja kiltkivine, lisaks settelist saviliiva, kliima kuiv ja päikeseline, veiniaedu üle 5500 ha kus kasvatatakse kohalikke heledaid ja tumedaid marjasorte – Leįnyka, Bouvier, Hįrslevelű, Furmint, Kékfrankos ning rahvusvahelisi marju – Chardonnay, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon;
– piirkond on maailmakuulus oma punase seguveini – Egri Bikaver („Härjaveri“) poolest.
Tootja
Viinamarjad
– Bikavéri valmistamisel võib kasutada erinevaid tumedaid marjasorte, Kékfrankos ja Kadarka on tavaliselt peamised ja domineerivat sorti ei ole – ühtegi marjasorti ei tohi kasutada segus üle 50% ja kohalikke sorte peab kasutama Egri Bikaveri segus vähemalt 35%.
Vein
– värvilt violetse alatooniga rubiinpunane;
– aroom marjaselt lopsakas ja delikaatne. Tunda küpseid tumedaid luuvilju, punaseid küpseid kirsse, tagaplaanil lisaks tumedaid metsamarju koos magusate vürtsidega. Aroomilõppu veidi ürdist vürtsikust koos kerge mineraalse-piprase alanoodiga;
– maitse on keskmise täidlusega ja marjaselt elav. Tunda musti kirsse ja ploome, veidi põldmarju koos röstitud kohviubadega, mida toetab struktuurne marjane tanniinsus. Järelmaitset elavdab musta terapipra vürtsikus;
– vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, areneb 12 kuud tammevaadis ning 2- 3 kuud pudelis;
– arengupotentsiaali veinikeldris 5-8 aastat arvestades viinamarjade korjeaastat.