Maxale Macerato Chardonnay 13% 0,75L

Päritolu

Itaalia, Vino di Tavola / Vino d´Italia

Tootja

FO 11944 IT

2010 aastal 3 ettevõtliku inimese: Alessandro Michelon, Luca Pomaro ja Elena Ciurletti poolt rajatud kommertslik veinitootja Põhja Itaalias, Trento piirkonnas. Tootja kasutab erinevates Itaalia veinipiirkondades kohalike farmerite ja koostööpartnerite poolt kasvatatud viinaiamarju.

Viinamarjad

100% Chardonnay

Isetekkeline ristand Pinot Noir ja Gouais Blanc sortide vahel Burgundias. Tänapäeval levinud hele marjasort maailmas, millest valmistatakse vahu- ja valgeid veine.

Vein

Keskmise täidlusega struktuurselt puuviljane valge vein.

-Värvilt kirgas, keskmise intensiivsuse õlgkollane. Aroom puuviljane ja ümar. Tunda küpseid tsitruseid, valgeid lilli, küpseid kollaseid troopilisi puuvilju, mangot, ananassi, üleküpsenud heledaid luuvilju ja kollaseid õunu. Aroomilõppu täiendavad kuivatatud ürdid ja magusad kondiitrivürtsid.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, puuviljase iseloomuga. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, ananassi, melonit, ahjuõunu, melonit, kollaseid ploome ja küpseid tsitrusvilju. Järelmaitsesse lisandub veidi pagarivürtse.
-Viinamarjad on korjatud Sitsiilia ja Apuulia erinevatelt kasvatusaladelt. Vein on kääritatud koos marjakestadega roostevabast terasest ja tsementvaatides ning on malolaktiliselt fermenteeritud, 50% veinist areneb 5 kuud prantsuse tamme ja ameerika valge tamme vaatides, ning küpseb peale villimist 1 kuu pudelis.

Veini soovitus

Röstitud ja grillitud kalaroad, küpsetatud ja grillitud koorikloomad, ahjus küpsetatud linnilihatoidud, kreemjad heledad kastmed ning pehmed valgehallitus juustud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 8 –10 oC Burgundia tüüpi veiniklaasidest. Arengupotentsiaali veinikeldris 1-3 aastat arvestades marjade korjeaastat.
13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit