Luigi Righetti Campolieti Valpolicella Classico Ripasso

Päritolu

Itaalia, Veneto

– Itaalia üks tuntumaid veinipiirkondi, kus valmivad ühed Itaalia tipppunaveinid

Tootja

LUIGI RIGHETTI

– väike Righetti perekonnale kuuluv Veneto veinitootja;
– asutatud 1909 aastal.

Viinamarjad

20% Rondinella, 5% Molinara, 70% Corvina, 5% muud kohalikud sordid

– tuntud tumedad viinamarjaosordid Valpolicella aladel;
– põõsad ca 15 aasta vanused.

Vein

Keskmise täidlusega, kuiv, väga aromaatne punavein

– aroom on pehme, kuid samas vürtsikas, tunda on tammevanilli;
– maitse on keskmise täidlusega ja harmooniline;
– Ripasso meetod tähendab, et Valpolicella vein on fermenteeritud Amarone veini viinamarjakestadel;
– vein on 10-12 kuud laagerdunud tammevaadis.

Veini soovitus

Grillitud ja praetud liharoad, pitsa, pasta, ulukiliha, juustud.

Serveerimistemperatuur

18...20 ºC bordeaux’ tüüpi klaasist. Veinile teeks head, kui pudel avada ca 2 tundi enne tarvitamist!

Alkoholisisaldus

12,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

1.5 L / kastis 6 pudelit

3 L / kastis 1 pudelit

Lõõgastuseks, kingituseks, veinikeldrisse kuni 4 aastaks, vastuvõttudele, toitude juurde.