Luigi Righetti Campolieti Valpolicella Classico Ripasso
Päritolu
Itaalia, Veneto
– Itaalia üks tuntumaid veinipiirkondi, kus valmivad ühed Itaalia tipppunaveinid
Tootja
LUIGI RIGHETTI
– väike Righetti perekonnale kuuluv Veneto veinitootja;
– asutatud 1909 aastal.
Viinamarjad
20% Rondinella, 5% Molinara, 70% Corvina, 5% muud kohalikud sordid
– tuntud tumedad viinamarjaosordid Valpolicella aladel;
– põõsad ca 15 aasta vanused.
Vein
Keskmise täidlusega, kuiv, väga aromaatne punavein
– aroom on pehme, kuid samas vürtsikas, tunda on tammevanilli;
– maitse on keskmise täidlusega ja harmooniline;
– Ripasso meetod tähendab, et Valpolicella vein on fermenteeritud Amarone veini viinamarjakestadel;
– vein on 10-12 kuud laagerdunud tammevaadis.
Veini soovitus
Grillitud ja praetud liharoad, pitsa, pasta, ulukiliha, juustud.
Serveerimistemperatuur
18...20 ºC bordeaux’ tüüpi klaasist. Veinile teeks head, kui pudel avada ca 2 tundi enne tarvitamist!
Alkoholisisaldus
12,5 %
Maht
0.75L / kastis 6 pudelit
1.5 L / kastis 6 pudelit
3 L / kastis 1 pudelit
Lõõgastuseks, kingituseks, veinikeldrisse kuni 4 aastaks, vastuvõttudele, toitude juurde.