Green Soul Organic Riesling

Päritolu

Saksamaa, Rheinhessen

– enim veini tootev piirkond Saksamaal, kasvatatakse laia valikut erinevaid marjasorte.

Tootja

Binderer St. Ursula Weinkellerei GmbH

– 1951. aastal Münchenis Dr. Herold Binderer poolt rajatud importettevõte, kes tegeles algselt erinevate kaupade impordiga. 1987. aastal osteti Nestlé firmalt St. Ursula veinitootja ja ettevõte valdkond laienes veiniekspordi äriga.
– tänapäeval üks suurimaid Saksamaa veinitootjaid/eksportijaid, kellele kuuluvad erinevad veini kaubamärgid Itaalias, Prantsusmaal, Ungaris ja Saksamaal.

Viinamarjad

100% Riesling

– hinnatuim hele viinamarjasort Saksamaal. Hilisküpsev, madala saagikusega aga hea arengupotentsiaaliga marjasort nii kuivade, poolmagusate kui ka magusate veinide valmistamiseks.

Vein

Poolkuiv puuviljase-tsitruselise iseloomuga vein

– värvuselt roheka alatooniga säravkollane;
– aroom on lilleline ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda õunu, küpseid kollaseid luuvilju, valgeid lilli, sidrunheina, jasmiini, apelsini ja marineeritud ingveri;
– maitse on poolkuiv ja puuviljaselt lopsakas. Tunda küpseid aprikoose, kollaseid küpseid õunu, valgeid sõstraid ja küpseid tsitruseid. Järelmaitse on keskmise pikkusega tsitruseliselt puuviljane;
– vein on kääritatud orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest roostevabast terasest vaadis, hoitud vaadis 4 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaatides.

Veini soovitus

Värskest kalast valmistatud eelroad, mereannid, koorikloomad, sushi, sashimi, küpsetatud linnuliha-ja kalatoidud, Jaapani köök..

Serveerimistemperatuur

Jahutatuna, 8-10 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.

Alkoholisisaldus

11 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Kergemate eelroogade ja salatite juurde, igapäevaseks seltskonnaveiniks. Veinikeldris arengupotentsiaali 2-4 aastat arvestades marjade korjeaastat.