
Green Soul Organic Riesling
Päritolu
– enim veini tootev piirkond Saksamaal, kasvatatakse laia valikut erinevaid marjasorte.
Tootja
– 1951. aastal Münchenis Dr. Herold Binderer poolt rajatud importettevõte, kes tegeles algselt erinevate kaupade impordiga. 1987. aastal osteti Nestlé firmalt St. Ursula veinitootja ja ettevõte valdkond laienes veiniekspordi äriga.
– tänapäeval üks suurimaid Saksamaa veinitootjaid/eksportijaid, kellele kuuluvad erinevad veini kaubamärgid Itaalias, Prantsusmaal, Ungaris ja Saksamaal.
Viinamarjad
– hinnatuim hele viinamarjasort Saksamaal. Hilisküpsev, madala saagikusega aga hea arengupotentsiaaliga marjasort nii kuivade, poolmagusate kui ka magusate veinide valmistamiseks.
Vein
– värvuselt roheka alatooniga säravkollane;
– aroom on lilleline ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda õunu, küpseid kollaseid luuvilju, valgeid lilli, sidrunheina, jasmiini, apelsini ja marineeritud ingveri;
– maitse on poolkuiv ja puuviljaselt lopsakas. Tunda küpseid aprikoose, kollaseid küpseid õunu, valgeid sõstraid ja küpseid tsitruseid. Järelmaitse on keskmise pikkusega tsitruseliselt puuviljane;
– vein on kääritatud orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest roostevabast terasest vaadis, hoitud vaadis 4 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaatides.
Veini soovitus
Serveerimistemperatuur
Alkoholisisaldus
Maht
Kergemate eelroogade ja salatite juurde, igapäevaseks seltskonnaveiniks. Veinikeldris arengupotentsiaali 2-4 aastat arvestades marjade korjeaastat.