Eduardo Miroglio BIO Mavrud & Rubin

Päritolu

Bulgaaria, Thracian Valley

– Nova Zagora on linn ja kvaliteetveinide valmistamise ning viinamarjakasvatuse piirkond Bulgaarias. Nova Zagora jääb Bulgaaria keskossa, Alam-Balkanisse, Rose Valley piirkonda.

Tootja

Edoardo Miroglio EOOD

– noor, 2002 aastal Piemonte tekstiilitöösturi ja veinivalmistaja , Eduardo Miroglio
poolt rajatud veinikoda Nova Zagora linnast 20 km kaugusel paiknevas Elenovo
külas.
– 220 ha veiniaedu, kuhu on istutatud nii rahvusvahelisi – Pinot Noir, Merlot,
Cabernet Sauvignon ja Chardonnay – kui ka kohalikke – Melnik, Mavrud, Rubin,
Muscat Ottonel – marjasorte.

Viinamarjad

Mavrud, Rubin

– Bulgaaria kohalikud tumedad marjasordid, millest valmistatakse keskmise täidlusega punast veini. Mavrud on pärisomane Bulgaaria marjasort ja Rubin kasvatatakse ainult Bulgaarias ning on Nebbiolo ja Syrah marjasortide ristand.

Vein

Keskmise täidlusega ja marjase karakteriga punavein

– värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane;
– aroom on marjaselt vürtsikas, kus tunda küpseid punaseid luuvilju, kirsse, põldmarju, kuivatatud kibuvitsamarju ning kerget suitsunooti koos kergete ürdiste tanniinidega;
– maitse on keskmise täidlusega ja marjaselt mahlakas, kus tunda punaseid üleküpsenud kirsse, kibuvitsamoosi ja küpseid põldmarju. Keskmaitset ilmestab kerge pipraselt särtsakas maitsenoot mida tasakaalustavad küpsed punased luuviljad. Järelmaitse kergelt vürtsika alatooniga marjaselt pikk;
– viinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, on malolaktiliselt fermenteeritud ja laagerdub 6 kuud suurtes prantsuse ja bulgaaria tamme vaatides. Vein on orgaaniliselt kasvatatud ja käsitsi korjatud.

Veini soovitus

Tomatikastmed, pizza, pastaroad, lasagne, ratatouille, grillitud ribi, sealihast valmistatud pajaroad, guljašš, stroogonov.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 14 -16 °C, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 3-4 aastat arvestades marjade korjeaastat.