Coto De Hayas Centenaria
Päritolu
– Campo de Borja piirkond asub Zaragoza provintsis, Aragonis;
– kontinentaalse kliimaga D.O. aastast 1980 keskendub peamiselt tumedate viinamarjasortide kasvatamisele;
– esimesed teated viinamarjade kasvatamisest ulatuvad 1145 aastasse, Veruela kloostrile kuuluvatelt maadelt.
Viinamarjad
– peamine tume marjasort Campo de Borja piirkonnas ja Zaragozas.
Vein
– värvuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane;
– aroom struktuurselt marjane ja tihe. Tunda üleküpsenud põldmarju, mustsõstramoosi ja kuivatatud viigimarju mida virgutab elav piprane tanniinsus. Aroomi lõppu täiendavad magusad vürtsid, vanilje ja kaneel koos mõrušokolaadi ning röstitud kohviubadega;
– maitse struktuurselt marjane ja täidlane koos tasakaalukalt balansseeritud parkhappega. Domineerivad tumedad üleküpsenud metsamarjad, pamplid, mustsõstrad ja põldmarjad. Järelmaitsesse lisandub mõrušokolaadi, magusaid vürtse, nelki ning purustatud musta terapipart;
– NB! Viinamarjad on korjatud ca 100 aasta vanustelt Gobelet meetodil seotud viinapuudelt, saagikus alla 1kg marju viinapuult, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja laagerdub 4 kuud uutes prantsuse tammevaatides.
Veini soovitus
Serveerimistemperatuur
Maht
Tugevamate liharoogade kaaslaseks. Arengupotentsiaali 7-10 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.