Château Rocher-Calon

Päritolu

Prantsusmaa, Bordeaux, Montagne St.-Emilion

– Bordeaux’ paremkalda kuulsa Saint-Èmilioni naaberpiirkond.

Tootja

Ch.Rocher-Calon

Viinamarjad

90% Merlot, 10% Cabernet Franc

– peamised tumedad sordid Bordeaux paremkaldalt;
– viinapuud keskmiselt 35 aasta vanused.

Vein

Täidlane punane vein

– värvilt sügav tumepunane;
– aroom on peen, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid marju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomi lõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka;
– maitse on täidlane ja mineraalselt-marjaselt küps.Tunda on pehmeid tamme ja marjatanniine koos üleküpsenud tumedate marjadega, mõruśokolaadi ja kuivatatud musti ploome. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane;
– viinamarjad on käsitsi korjatud, vein kääritatakse betoonvaatides. Vein laagerdub 18 kuud prantsuse tammevaatides, 25% on uued vaadid;
– veinikeldris säilitamiseks 7-12 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Veini soovitus

Röstitud ja grillitud punased veiselihast toidud, lambaliha, kerged ulukid, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

17 - 19ºC, bordeaux’ tüüpi klaasist, kindlasti eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13,5 %

Maht

0.75L / kastis 12 pudelit

1.5 L / kastis 6 pudelit