Chateau Mont-Redon, Chateauneuf-Du-Pape Rouge
Päritolu
Prantsusmaa, Rhone org
Tootja
CHATEAU MONT-REDON
-viinamarjaaiad aastast 1344;
– 95ha viinamarjapõlde Chateauneuf du Pape piirkonnas;
– lisaks veel aiad Cotes du Rhoneś ja Lirac´is.
Viinamarjad
65% Grenache, 15% Syrah, 10% Cinsault, 5% Mourvedre, 5% Counoise, Muscardin, Vaccarés
Vein
Keskmiset täidlane struktuurne punavein
– värvilt kirgas ja sügav punane;
– aroom sametiselt marjane ja ümar. Tunda tumedaid marju ja musta terapipart. Aroomi lõppu ilmestab mõrkjas tanniinne ürdisus;
– maitses tunda struktuurset marjaparki koos küpsete tumedate marjadega Järelmaitse pikk ja kompleksne ning elavalt vürtsikas;
– viinamarjad korjatakse käsitsi ja osa veinist laagerdub 12 kuud tammevaatides ja 6 kuud pudelis;
– arengupotentsiaali 13-15 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.
Veini soovitus
Liharoad, praetud seened, loomaliha, väikesed ulukid, metslinnud, küpsed juustud.
Serveerimistemperatuur
15 - 17°C, burgundia tüüpi veiniklaasist. Soovitav dekanteerida.
Alkoholisisaldus
14,5 %
Maht
0.75L / kastis 12 pudelit
1.5 L / kastis 6 pudelit