Champagne Francois Seconde Brut Grand Cru
Päritolu
Tootja
Viinamarjad
Ainsad Grand Cru šampanja valmistamisel kasutada lubatud sordid. Marjad on korjatud Sillery,Mailly ja Verzenay Grand Cru külade põldudelt.
Vein
– Peene tiheda mullijoaga, värvilt kuldse alatooniga kahvatukollane;
– roomis kreemjas autolüüs ja röstsai, veidi lilleline, mineraalne ja tsitruseline. Tunda valgeid lilli, kriidist mineraalsust, küpseid heledaid luuvilju, nektariine ja aprkoose.
– Maitse on keskmise täidlusega, puuviljaselt tsitruseline. Tunda röstitud sepikut, küpset õuna, aprikoose ja nektariine ning elavat mineraalsust, Järelmaitse pikk, elav ja tsitruseliselt puuviljane.
– Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, fermenteeritakse malolaktiliselt, teine fermentatsioon/autolüüs pudelis kestab 24 kuud.Kogutoodang ca 24 000 pdl aastas.
Veini soovitus
Serveerimistemperatuur
Maht
0.375 L / kastis 6 pudelit