Bodegas Piqueras Castillo de Almansa Crianza

Päritolu

Hispaania, Castilla-La Mancha, Almansa

– kuiva kliima ja lubjakivise pinnasega Hispaania veinipiirkond Castille La Mancha maakonnas;
– keskajal oli Almansa piirilinn mauride ja kristlaste kuningriikide vahel ning Castillo de Almansa kindlus on ehitatud mauride poolt kaitsmaks mauride riigi põhjapiiri;
– moodsad punaveinid ja kerged ning aromaatsed valged veinid.

Tootja

BODEGAS PIQUERAS SA

– 1915. aastal rajatud väike perekonna omandusse kuuluv veinikoda, mis on kasvanud tänapäeval Almansa DO üheks olulisemaks veinitootjaks.

Viinamarjad

Monastrell, Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon

– hinnatud tumedad marjasordid Kesk-Hispaanias.

Vein

Keskmise täidlusega ja marjase iseloomuga punane vein

– värvilt rubiinpunane;
– aroomis on tunda küpseid musti metsamarju – põldmarju ja mustikaid koos marjase happe ja tasakaaluka vürtsikusega;
– maitses on tunda üleküpsenud musti marju – ploome ja mustsõstraid koos balansseeritud vürtsikusega. Järelmaitse marjaselt sametine ja vürtsikalt täidlane;
– viinamarjad on osaliselt käsitsi korjatud, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, laagerdub 6 kuud tammevaatides;
– veinikeldris säilitamiseks 2-4 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Sealiharoad, pajaroad, hautised, lihapõhised pastaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 15 -17 °C, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, võib eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit