Coto De Hayas Centenaria

Päritolu

Hispaania, Aragon, Campo de Borja

– Campo de Borja piirkond asub Zaragoza provintsis, Aragonis;
– kontinentaalse kliimaga D.O. aastast 1980 keskendub peamiselt tumedate viinamarjasortide kasvatamisele;
– esimesed teated viinamarjade kasvatamisest ulatuvad 1145 aastasse, Veruela kloostrile kuuluvatelt maadelt.

Viinamarjad

Garnacha Tinta 100%

– peamine tume marjasort Campo de Borja piirkonnas ja Zaragozas.

Vein

Täidlane, marjaselt tiheda struktuurse karakteriga punavein

– värvuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane;
– aroom struktuurselt marjane ja tihe. Tunda üleküpsenud põldmarju, mustsõstramoosi ja kuivatatud viigimarju mida virgutab elav piprane tanniinsus. Aroomi lõppu täiendavad magusad vürtsid, vanilje ja kaneel koos mõrušokolaadi ning röstitud kohviubadega;
– maitse struktuurselt marjane ja täidlane koos tasakaalukalt balansseeritud parkhappega. Domineerivad tumedad üleküpsenud metsamarjad, pamplid, mustsõstrad ja põldmarjad. Järelmaitsesse lisandub mõrušokolaadi, magusaid vürtse, nelki ning purustatud musta terapipart;
– NB! Viinamarjad on korjatud ca 100 aasta vanustelt Gobelet meetodil seotud viinapuudelt, saagikus alla 1kg marju viinapuult, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja laagerdub 4 kuud uutes prantsuse tammevaatides.

Veini soovitus

Grillitud/röstitud veisefilee, lambafilee, väikeulukid, tugevad tumedad marja-veini kastmed, metsloomalihast pajaroad, laagerdunud küpsed juustud, lambapiimajuust.

Serveerimistemperatuur

15 – 17 ºC, bordeaux’ tüüpi veiniklaasidest, soovitav eelnevalt dekanteerida
13,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Tugevamate liharoogade kaaslaseks. Arengupotentsiaali 7-10 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.