Zensa Nero D´Avola Appassimento Organic
Päritolu
Tootja
2010. aastal 3 ettevõtliku inimese: Alessandro Michelon, Luca Pomaro ja Elena Ciurletti poolt rajatud kommertslik veinitootja Põhja Itaalias, Trento piirkonnas, kes kasutab erinevates Itaalia veinipiirkondades kohalike farmerite ja koostööpartnerite poolt kasvatatud viinaia marju.
Viinamarjad
Sitsiilia pärisomane marjasort, mis on saanud nime Avola linnakese järgi Sitsiilia lõunaosas ja on tänapäeval Sitsiilia peamine tume marjasort, millest valmistatakse marjaselt tihedaid ja veidi vürtsikaid punaveine.
Vein
– Värvilt sügav, intensiivne rubiinpunane
– Aroomis tunda üleküpsenud musti metsamarju, kuivatatud tumedaid ploome koos elava marjapargi ja magusa vürtsikusega
– Keskmisest täidlasema veini maitses on tunda küpseid tumedaid metsamarju, põldmarju ja mustikamoosi ning küpseid tumedaid ploome ja magusaid tumedaid kirsse, kuhu lisandub purustatud musta pipart koos kerge tüümiani noodiga, järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt elav
– Viinamarjad kasvatatakse orgaanilise põllumajanduse põhimõtteid järgides ja on korjatud Sitsillias, Trapani provintsist. Osa marjadest on enne pressimist kuivatatud 2 nädalat, teine osa marjadest on hiliskorje marjad ning 20% veinist areneb 4-5 kuud ameerika ja prantsuse tammevaatides. Vein sobib veganitele