
Zenato Valpolicella Ripassa DOC Superiore
Päritolu
Tootja
Viinamarjad
Pärisomased tumeda kestaga marjasordid Valpolicella kasvualal.
Vein
Välimus keskmisest intensiivsem, violetse helgiga rubiinpunane
Aroom on keskmisest intensiivsem ja marjaselt tihe. Tunda on küpseid tumedaid luuvilju, mureleid, tumedaid metsamarju, mustikaid ja põldmarju ning kuivatatud ürte koos pagarivürtsidega.
Maitse on keskmisest täidlasem ja struktuurselt marjane-vürtsine, peegeldades veini aroomi. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, musti metsamarju ja põldmarju koos veidi torkiva vürtsikusega. Järelmaitse keskmisest pikem ja marjaselt elav koos mõõdukate tanniinide ja pagarivürtsidega.
Marjad korjatakse erinevatelt lõunavaatelistelt, 250m merepinnast kõrgemal paiknevatelt mäenõlvadelt, Valpolicella piirkonnast. Vein käärib roostevabast terasest vaatides ja hoitakse peale käärimist jaanuarini vaatides pärmisademel. Seejärel kääritatakse vein teistkordselt koos Amarone valmistamisel kasutatud marjakestadega. Peale seda areneb vein 18 kuud väikestes 225L suurustes tammevaatides ja küpseb 6 kuud pudelis.