Zenato Valpolicella Ripassa DOC Superiore

Päritolu

Itaalia, Veneto

Tootja

Zenato Azienda Vitivinicola

Viinamarjad

85% Corvina, 10% Rondinella, 5% Corvinone

Pärisomased tumeda kestaga marjasordid Valpolicella kasvualal.

Vein

Keskmisest täidlasem ja marjase iseloomuga struktuurne kuiv punavein

Välimus keskmisest intensiivsem, violetse helgiga rubiinpunane

Aroom on keskmisest intensiivsem ja marjaselt tihe. Tunda on küpseid tumedaid luuvilju, mureleid, tumedaid metsamarju,  mustikaid ja põldmarju ning kuivatatud ürte koos pagarivürtsidega.

Maitse on keskmisest täidlasem ja struktuurselt marjane-vürtsine, peegeldades veini aroomi. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, musti metsamarju ja põldmarju koos veidi torkiva vürtsikusega. Järelmaitse keskmisest pikem ja marjaselt elav koos mõõdukate tanniinide ja pagarivürtsidega.

Marjad korjatakse erinevatelt lõunavaatelistelt, 250m merepinnast kõrgemal paiknevatelt  mäenõlvadelt, Valpolicella piirkonnast. Vein käärib roostevabast terasest vaatides ja hoitakse peale käärimist jaanuarini vaatides pärmisademel. Seejärel kääritatakse vein teistkordselt koos Amarone valmistamisel kasutatud marjakestadega. Peale seda areneb vein 18 kuud väikestes 225L suurustes tammevaatides ja küpseb 6 kuud pudelis.

Veini soovitus

Tugevamaitselised lihapõhised hautised ja pajaroad, BBQ ribid ja grillitud-röstitud veiselihast toidud, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 15 – 17Co, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, soovitav enne serveerimist dekanteerida, arengupotentsiaal veinikeldris kuni 4 – 10 aastat, arvestades marjade korjeaastat.
14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit