Zede De Labegorce Margaux

Päritolu

Prantsusmaa, Bordeaux, Margaux

– üks tuntumaid ja parimaid veinipiirkondi vasakkaldal;
– jõulised, võimsad, struktuursed veinid, peamiselt Cabernet Sauvignon’ baasil.

Tootja

Chateau Labegorce Margaux

Viinamarjad

50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot

– peamised tumedad sordid Bordeaux vasakkaldalt;
– põõsad ca 35 aastat vanad;
– istutustihedus 10 000 viinapuud hektaril.

Vein

Täidlaselt marjane ja elegantne punavein

– värvilt sügav tumepunane;
– aroom on jõuline. Aromaatselt marjane, struktuursete tanniinidega. Tunda tanniinseid magusaid vürtse, kohviube, musti kirsse, mõruśokolaadi. Aroomilõppu lisandub animaalset suitsusust ja elegantset vürtsikust;
– maitse on täidlaselt marjane ja struktuurselt pargine. Tunda kuivatatud musti ploome, mustsõstraid, kuivatatud arooniaid ja terapipart. Järelmaitse on pikk, ühtlaselt jõulise vürtsika argisusega; – vein kääritatakse betoon ja terasvaatides, matseratsioon kuni 35 päeva. Vein on laagerdunud 12 kuud prantsuse tammest vaatides, 30% uued vaadid, 70% vaatidest kasutatakse teist korda.

Veini soovitus

Grillitud ja röstitud loomaliha ja lambaliha, ulukid, punavein-marjakastmed, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

16...18 ºC, bordeaux’ tüüpi veiniklaasidest, kindlasti dekanteerida

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 12 pudelit

Kingituseks, lihatoitude juurde, veinikeldris säilitamiseks kuni 2020 aastani.