Weingut Katarina Wechsler Grauer Burgunder
Päritolu
– enim veini tootev piirkond Saksamaal, kasvatatakse laia valikut erinevaid marjasorte.
Tootja
Viinamarjad
– mutatsioon tumedast Pinot Noir marjasordist;
– levinud hele marjasort jahedama kliimaga viinamarjakasvatuse piirkondades.
Vein
– värvilt kahvatukollane kerge roheka alatooniga;
– aroomis domineerivad küpsed kollased õunad ja pirnid, lisaks lillelisust, mida täiendab pehme tsitruseline värskus;
– maitse on puuviljaselt pehme ja tasakaalukalt mahlakas, tunda kollaseid õunu, kollaseid luuvilju, greipfruuti ja mõrkjat tsitruselist hapet. Järelmaitse on pikk, kergelt torkiva mineraalse happelisusega;
– vein kääritatakse 16 °C temperatuuril roostevabast terasest vaatides, et säilitada veini värskust. Veini hoitakse 1-2 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaadis;
– veinikeldris säilitamiseks 2-3 aastat arvestades marjade korjeaastat.