Weingut Katarina Wechsler Grauer Burgunder

Päritolu

Saksamaa, Rheinhessen

– enim veini tootev piirkond Saksamaal, kasvatatakse laia valikut erinevaid marjasorte.

Tootja

Katharina Wechsler

Viinamarjad

100% Grauer Burgunder (Pinot Gris)

– mutatsioon tumedast Pinot Noir marjasordist;
– levinud hele marjasort jahedama kliimaga viinamarjakasvatuse piirkondades.

Vein

Kerge, värske ja elavalt puuviljase iseloomuga valge vein

– värvilt kahvatukollane kerge roheka alatooniga;
– aroomis domineerivad küpsed kollased õunad ja pirnid, lisaks lillelisust, mida täiendab pehme tsitruseline värskus;
– maitse on puuviljaselt pehme ja tasakaalukalt mahlakas, tunda kollaseid õunu, kollaseid luuvilju, greipfruuti ja mõrkjat tsitruselist hapet. Järelmaitse on pikk, kergelt torkiva mineraalse happelisusega;
– vein kääritatakse 16 °C temperatuuril roostevabast terasest vaatides, et säilitada veini värskust. Veini hoitakse 1-2 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaadis;
– veinikeldris säilitamiseks 2-3 aastat arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Värskest kalast valmistatud eelroad ja salatid, mereannid, koorikloomad, sushi, sashimi, aurutatud-küpsetatud kalatoidud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 6-8°C, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.

Alkoholisisaldus

12,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit