Weingut Bernhard Huber „Malterdinger“ Spätburgunder Trocken

Päritolu

Weingut Bernhard Huber „Malterdinger“ Spätburgunder Trocken

Väike, Huberi perekonna omanduses olev ja VDP ühingusse kuuluv veinivaldus Badeni piirkonnas on keskendunud vaid Pinot perekonna marjasortide kasvatamisele. 26ha suuruses veiniistanduses kasvatatakse peamiselt Pinot Noir/Spätburgunder ja Chardonnay marjasorte ja lisaks vähesel määral ka Pinot Gris/Grauburgunder ning Pinot Blanc/Weissburgunder sorte. Huberi veinimaja on vaid üks 9st Saksamaa veinivaldusest, mis on saanud juhtiva Prantsusmaa restorani giidi/ajakirja „Gault&Millau“ poolt „5-tähe“ hinnangu. Veinimeistriks mitmendat põlve peretraditsioone järgiv Julian Huber.

Viinamarjad

100% Pinot Noir / Spätburgunder

Burgundiast pärinev õhukese kestaga väärissort. On jahedamate oludega hästi kohastunud. Õitseb ja küpseb välja hilja. Hinnatuim tume marjasort elegantsete punaveinide ja roosade vahuveinide valmistamisel.

Vein

Kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantse karakteriga punavein

-Värvilt madala intensiivsusega, granaatpunane.
-Aroom, keskmise intensiivsusega ja aromaatselt marjane. Tunda küpseid punaseid metsamarju põldmarju, mustikaid, tumedaid kirsse ja tumedaid luuvilju. Aroomilõppu lisandub veidi viirukisuitsu koos pagarivürtside ja musta terapipraga.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega  ja marjaselt elegantne. Tunda värskeid punaseid marju, vaarikaid, punaseid kirsse ja tumedaid metsamarju. Järelmaitse marjaselt elav ja siidiselt vürtsikate tanniinidega.
-Viinamarjad on käsitsi korjatud kriidise-lubjase pinnasega lõunavaatelisest „Malterdingen“ veiniaiast. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja areneb 6 – 8 kuud 225L suurustes kasutatud prantsuse tamme vaatides.

Veini soovitus

Sobib erinevate hautiste ja pajaroogade juurde, küpsetatud metslinnuliha, rostbiif, grillitud tuunikala, kerged punased marjakastmed, juurviljadest vokiroad.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14 -16 Co Burgundia tüüpi avaramas veiniklaasist, soovitav enne serveerimist dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 5 – 10 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

13 %