
Valckenberg Weisser Burgunder
Päritolu
– üks tuntuim viinamarjakasvatus piirkond Saksamaal.
Tootja
– 1786.a. rajatud veinikoda Wormsi linnakeses
– tuntud ESIMESE Liebfraumilchi valmistajana
– tänapäeval üks suurimaid Saksamaa VDP veinide müüjaid
Viinamarjad
– mutatsioon tumedast Pinot Noir marjasordist;
– levinud hele marjasort jahedama kliimaga viinamarjakasvatuse piirkondades;
– veinid on hea happe ja puuviljade tasakaaluga.
Vein
– värvilt kahvatukollane kerge roheka alatooniga;
– aroomis domineerivad küpsed kollased puuviljad, kollased ploomid ja õunad-pirnid. Lisaks tunda valgeid sõstraid, valgeid lilli, valget ristikheina ja tsitruskoori;
– maitse on puuviljaselt pehme ja tasakaalukalt mahlakas, tunda küpseid kollaseid puuvilju, kollaseid õunu, melonit, ananassi ja aprikoose. Järelmaitse ühtlaselt mahlase tsitruselise värske happega;
– vein kääritatakse 16°C temperatuuril roostevabast terasest vaatides, et säilitada veini värskust, veini hoitakse 1-2 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaadis.