Valckenberg Weisser Burgunder

Päritolu

Saksamaa, Rheinhessen

– üks tuntuim viinamarjakasvatus piirkond Saksamaal.

Tootja

VALCKENBERG GMBH

– 1786.a. rajatud veinikoda Wormsi linnakeses
– tuntud ESIMESE Liebfraumilchi valmistajana
– tänapäeval üks suurimaid Saksamaa VDP veinide müüjaid

Viinamarjad

100% Weissburgunder (Pinot Blanc)

– mutatsioon tumedast Pinot Noir marjasordist;
– levinud hele marjasort jahedama kliimaga viinamarjakasvatuse piirkondades;
– veinid on hea happe ja puuviljade tasakaaluga.

Vein

Värske ja elavalt puuviljase iseloomuga valge vein

– värvilt kahvatukollane kerge roheka alatooniga;
– aroomis domineerivad küpsed kollased puuviljad, kollased ploomid ja õunad-pirnid. Lisaks tunda valgeid sõstraid, valgeid lilli, valget ristikheina ja tsitruskoori;
– maitse on puuviljaselt pehme ja tasakaalukalt mahlakas, tunda küpseid kollaseid puuvilju, kollaseid õunu, melonit, ananassi ja aprikoose. Järelmaitse ühtlaselt mahlase tsitruselise värske happega;
– vein kääritatakse 16°C temperatuuril roostevabast terasest vaatides, et säilitada veini värskust, veini hoitakse 1-2 kuud sademel ja ei laagerdu tammevaadis.

Veini soovitus

värskest kalast eelroad, salatid, mereannid, koorikloomad, sushi, sashimi, aurutatud-küpsetatud kalatoidud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 6-8 ºC, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.

Alkoholisisaldus

12,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit