Päritolu

Ungari, Szeksard

– Szekszįrd piirkonnas on viinamarju kasvatatud juba rohkem kui 2000 aastat tagasi ja see on Ungari kõige lõunapoolseim veinipiirkond;
– vahemereline kliima ja setteline kruusapinnas soosivad rohkem tumedate viinamarjade kasvatamist ja nii on enam kui 80% veiniaedadest Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon ja Kadarka marjasortide all. Käesoleval sajandil on lisandunud Pinot Noir ja Syrah.

Tootja

Takler Winery

– Taklerite perekond on kasvatanud viinamarju Szekszárd’i piirkonnas juba 3
sajandit, Takler Pince veinimaja asutati aga alles 1987 aastal. Viinamarjade
kasvatamist ja veini valmistamist juhivad nn „Takler Trio“ – perepea Ferenc Takler
ja tema kaks poega András ja Ferenc junior;
– tänapäeval kuulub perekonnale 58 ha veiniaedu, kus kasvatatakse kohalikke ja
rahvusvahelisi marjasorte.

Viinamarjad

Kadarka 100%

– populaarne tume marjasort Ungaris ja mujal Balkanimaades, Bulgaarias kannab nime Gamza;
– peetakse tänapäeval Balkani piirkonna klassikaliseks tumedaks marjasordiks;
– Kadarka esivanemad on jõudnud Ungarisse arvatavasti Türgi aladelt koos Ottomani Impeeriumi laienemisega, sest DNA uuringute kinnitusel on Türgi rahvuslik tume marjasort Papazkarasi Kadarkaga suguluses.

Vein

Kerge ja marjase iseloomuga suvine punavein

– värvilt selge, noor, helepunane/granaatpunane;
– aroomis küpseid punaseid metsamarju, maasikaid ja vaarikaid, punaseid sõstraid ja küpseid punaseid kirsse, millele lisanduvad kerged piprasedürdised noodid;
– maitse kergemapoolne ja mahlaselt marjane-vaarikane, tunda lisaks punaseid magusaid kirsse, punaseid sõstraid ja kerget vürtsikust. Keskmise pikkusega värsket ja marjast järelmaitset täiendab meeldiv ja sametine marjapark;
– vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja laagerdub 4 kuud suurtes 500 L ungari tamme vaatides. Vein on sobib veganitele (on selitatud bentoniidiga);
– arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 2 – 4 aastat arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Veise ja sealihast valmistatud hautised, guljašš, linnulihatoidud, grillitud juurviljatoidud, grillitud paprika ja tomat, grillitud tugevamad kalaroad.

Serveerimistemperatuur

Jahutatuna 11 -13 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist.

Alkoholisisaldus

12,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit