Sella&Mosca Tanca Farra

Päritolu

Itaalia, Sardiinia

Tootja

SELLA & MOSCA S.P.A

– 1899 aastal kahe ettevõtliku härrasmehe Erminio Sella & Edgardo Mosca poolt rajatud veinimaja, mis rajati algselt viinapuuistikute aretamiseks;

– Sardiinia üks vanim ja tuntuim veinikoda, kes valmistab veini peamiselt isiklikest aedadest pärit marjadest. Veiniaedu kokku 550 ha.

Viinamarjad

50% Cannonau, 50% Cabernet Sauvignon

– marjad pärinevad lubajkivstelt rauarikka pinnasega veiniaedadest Alghero linnakese lähistelt.

Vein

Keskmisest täidlasem marjase iseloomuga punane vein

– värvilt sügav rubiinpunane, kerge põletatud tellise alatoon;
– aroomis tunda üleküpsenud tumedaid marju, mustsõstraid, tumedaid luuviljalisi, kuivatatud ürte ja struktuurset tanniinset suitsusust koos magusa vürtsinoodiga. Aroomi lõppu lisandub musta terapipart;
– maitse küpselt marjane koos tasakaaluka tanniinse piprasusega. Tunda vaniljet, kakaouba, küpseid musti kirsse, siniseid ploome, põldmarju ja mustikaid. Järelmaitse pikk ja harmooniline, elegantselt marjane koos tasakaaluka vürtsika tanniinsusega;
– viinamarjad korjatakse käsitsi, viinamarjasordid kääritatakse eraldi roostevabast terasest vaatides, vein laagerdub 36 kuud väikestes prantsuse ja suurtes slavoonia tammevaatides ja 1 aasta pudelis.

Veini soovitus

Grillitud ja röstitud liharoad, väikeulukid, metsloomalihast pajaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

15-17°C, bordeaux tüüpi veiniklaasist. Soovitav eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Kingituseks, toitude juurde, veinikeldris säilitamiseks 10-12 aastat arvestades marjade korjeaastat.