Rocca delle Macie Chianti Vernaiolo
Päritolu
Tootja
Viinamarjad
– Chianti piirkonnas on lubatud kasutada 15% ulatuses teisi marjasorte;
– Sangiovese on Toskaana peamine tume kvaliteet-viinamarjasort;
– Canaiolo on hinnatud Toskaana punane marjasort;
– võimaldab toota hea karakteriga toiduveine ja sobib laagerdamiseks tammevaatides.
– värvilt rubiinpunane;
– aroomis tunda küpseid punaseid marju, kirsse ja üleküpsenud punaseid sõstraid, vaarikaid, koos elava marjase happega ja piprasusega;
– maitses värskeid punaseid marju, kirsse, punaseid sõstraid, küpseid vaarikaid tasakaaluka vürtsikusega. Järelmaitse intensiivne ja marjaselt happene-vürtsine;
– viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti piirkonnast, vein on kääritatud 18 °C roostevabast terasvaatides;
– veinikeldris säilitamiseks 2-3 aastat, arvestades marjade korjeaastat.