Rocca delle Macie Chianti Giulio Straccali

Päritolu

Itaalia, Toscana

Tootja

Ciulio Straccali- Castellina in Chianti

Viinamarjad

Sangiovese 85%, Canaiolo 10%, Merlot 5%

– Chianti piirkonnas on lubatud kasutada 10-15% ulatuses teisi marjasorte;
– Sangiovese on Toskaana peamine tume kvaliteet-viinamarjasort;
– Canaiolo on hinnatud Toskaana punane marjasort.

Vein

Kergema iseloomuga marjane punane vein

– värvilt rubiinpunane;
– aroomis tunda küpseid punaseid marju, kirsse ja üleküpsenud punaseid sõstraid, vaarikaid, koos elava marjase happega ja piprasusega;
– maitses värskeid punaseid marju, kirsse, punaseid sõstraid, küpseid vaarikaid tasakaaluka vürtsikusega. Järelmaitse intensiivne ja marjaselt happene-vürtsine;
– viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti piirkonnast. Vein on kääritatud 18 °C roostevabast terasvaatides;
– keldris säilitamisel arengupotentsiaali 2-3 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Sealiharoad, pizza, tomatikastmed, pasta, lasanje, linnulihatoidud, tavaliste laabijuustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14 – 16 °C, bordeaux tüüpi veiniklaasidest

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit