Rocca delle Macie Chianti Giulio Straccali
Päritolu
Itaalia, Toscana
Tootja
Ciulio Straccali- Castellina in Chianti
Viinamarjad
Sangiovese 85%, Canaiolo 10%, Merlot 5%
– Chianti piirkonnas on lubatud kasutada 10-15% ulatuses teisi marjasorte;
– Sangiovese on Toskaana peamine tume kvaliteet-viinamarjasort;
– Canaiolo on hinnatud Toskaana punane marjasort.
Vein
Kergema iseloomuga marjane punane vein
– värvilt rubiinpunane;
– aroomis tunda küpseid punaseid marju, kirsse ja üleküpsenud punaseid sõstraid, vaarikaid, koos elava marjase happega ja piprasusega;
– maitses värskeid punaseid marju, kirsse, punaseid sõstraid, küpseid vaarikaid tasakaaluka vürtsikusega. Järelmaitse intensiivne ja marjaselt happene-vürtsine;
– viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti piirkonnast. Vein on kääritatud 18 °C roostevabast terasvaatides;
– keldris säilitamisel arengupotentsiaali 2-3 aastat, arvestades marjade korjeaastat.
Veini soovitus
Sealiharoad, pizza, tomatikastmed, pasta, lasanje, linnulihatoidud, tavaliste laabijuustud.
Serveerimistemperatuur
Kergelt jahutatuna, 14 – 16 °C, bordeaux tüüpi veiniklaasidest
Alkoholisisaldus
13 %
Maht
0.75L / kastis 6 pudelit