Nicosia Sosta Tre Santi Rosato brut

Päritolu

Itaalia, Sitsiilia, Spumante Etna D.O.C.

Tootja

Cantine Nicosia

1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.

Viinamarjad

100% Nerello Mascalese

Kõrgelt hinnatud tumeda kestaga Sitsiilia kohalik marjasort, mida kasvatatakse peamiselt Etna vulkaanilistel mäenõlvadel.

Vein

Kuiv, kergemapoolne värske iseloomuga roosa vahuvein

-Välimuselt peene mullijoaga, madala intensiivsusega kahvatu roosa.
-Aroom on keskmise intensiivsusega, värskelt marjane ja veidi floraalne. Tunda värskeid punaseid marju, punaseid sõstraid värskeid kirsse ja veidi punase koorega õunu.
-Maitse on kuiv, kerge, mineraalselt torkiv ja marjaselt värske. Tunda värskeid punaseid metsamarju, hibiskust, jõhvikaid, värskeid punaseid sõstraid ja õunakoort koos värskete tsitrusviljade, punase greipfruudi ja kriidise mineraalsusega. Keskmise pikkusega järelmaitses on tunda lisaks kreemjale vahususele veel veidi röstitud saia.
-Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon ja autolüüs traditsionaalsel meetodil pudelis kestab 20 kuud.

Veini soovitus

Punasest kalast ja koorikloomadest valmistatud eelroad ja suupisted. Sobib tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks.

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 7 - 9 ºC väiksemast sihvaka kujuga Bordeaux-tüüpi veiniklaasist, arengupotentsiaali veinikeldris 3 - 6 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

12 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit