Nicosia Nero D’avola bio vegan

Päritolu

Itaalia, Sitsiilia, Sicilia D.O.C

Tootja

Cantine Nicosia

1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.

Viinamarjad

100% Nero d´Avola

-Värvilt intensiivne violetse varjundiga rubiinpunane.
-Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid marju, kirsse, üleküpsenud punaseid sõstraid ja küpseid tumedaid luuvilju koos põldmarjade ja mustikatega.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elav. Maitses tunda küpseid mureleid, põldmarju ja üleküpsenud mustikaid, kuhu lisandub veidi mõrkjat ürdisust koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt lopsakas.
-Viinamarjad on kasvatatud mahepõllunduse põhimõtteid järgides ja korjatud liivase settepinnasega 200m kõrgusel paiknevatelt põldudelt. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja küpseb 2 – 3 pudelis, tammevaadis veini ei arendata.

Vein

Keskmise täidlusega kuiv ja marjaselt elav punavein

-Värvilt intensiivne violetse varjundiga rubiinpunane.
-Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid marju, kirsse, üleküpsenud punaseid sõstraid ja küpseid tumedaid luuvilju koos põldmarjade ja mustikatega.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elav. Maitses tunda küpseid mureleid, põldmarju ja üleküpsenud mustikaid, kuhu lisandub veidi mõrkjat ürdisust koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt lopsakas.
-Viinamarjad on kasvatatud mahepõllunduse põhimõtteid järgides ja korjatud liivase settepinnasega 200m kõrgusel paiknevatelt põldudelt. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja küpseb 2 – 3 pudelis, tammevaadis veini ei arendata.

Veini soovitus

Lihapõhised suupisted, tugevamaitselised vokiroad, küpsetatud liharoad, tomatikastmed, pitsa ja lihapõhiste pastaroad. Vein on sobilik veganitele.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14 – 16 ºC, sihvaka kujuga Bordeaux’ tüüpi väiksemast klaasist, arengupotentsiaali veinikeldris 1 - 3 aastat. arvestades viinamarjade korjeaastat. Võib enne serveerimist dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit