Nicosia Nerello Mascalese bio vegan

Päritolu

Itaalia, Sitsiilia, Sicilia D.O.C.

Tootja

Cantine Nicosia

1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.

Viinamarjad

100% Nerello Mascalese

Kõrgelt hinnatud tumeda kestaga Sitsiilia kohalik marjasort, mida kasvatatakse peamiselt Etna vulkaanilistel mäenõlvadel.

Vein

Keskmise täidlusega kuiv ja marjaselt elav punavein

-Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
-Aroom on keskmisest kõrgema intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid marju, kirsse, üleküpsenud punaseid sõstraid, maasikaid ja küpseid punaseid luuvilju. -Aroomilõppu täiendab veidi mineraalselt ürdine küpsete kadakamarjade noot.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, veidi mineraalselt torkiv ja marjaselt elav. Maitses tunda küpseid punaseid kirsse, maasikaid, põldmarju ja üleküpsenud punaseid sõstraid, kuhu lisandub kuivatatud loorberi koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt elav.
-Viinamarjad on kasvatatud mahepõllunduse põhimõtteid järgides ja korjatud liivase settepinnasega 200m kõrgusel paiknevatelt põldudelt. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja küpseb 2 – 3 kuud pudelis, tammevaadis veini ei arendata.

Veini soovitus

Lihapõhised suupisted, vokitud juurviljad, küpsetatud liharoad, tomatikastmed, pitsa ja lihapõhised pastaroad. Vein on sobilik veganitele.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14 – 16 ºC, Burgundia tüüpi veiniklaasist, enne serveerimist võib dekanteerida, arengupotentsiaali veinikeldris 1 - 3 aastat. arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit