Nicosia Monte Gorna Rosso Riserva

Päritolu

Itaalia, Sitsiilia, Etna D.O.C.

Tootja

Cantine Nicosia

1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.

Viinamarjad

100% Nerello Mascalese

Kõrgelt hinnatud tumeda kestaga Sitsiilia kohalik marjasort, mida kasvatatakse peamiselt Etna vulkaanilistel mäenõlvadel.

Vein

Keskmise täidlusega, kuiv ja marjaselt arenenud elegantne punavein

-Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
-Aroom on arenenud, keskmise intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, kirsimoosi ja maasikamarmelaadi, küpseid vaarikaid koos kuivatatud kadakamarjade, rosmariini ja magusate kondiitrivürtsidega.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjaselt elav ja mineraalselt vürtsikas. Maitses tunda värskeid punaseid kirsse, kibuvitsamarju ja üleküpsenud punaseid sõstraid, kuhu lisandub kuivatatud loorberi koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega mineraalselt marjane.
-Viinamarjad on korjatud vanadelt viinapuudelt Etna mäe lõunapoolselt nõlvalt, Trecastagni linnakese lähedal asuva väiksema Monte Gorna lisakraatri vulkaanilistelt nõlvadelt. Vein on kääritatud madalal temperatuuril roostevabast terasvaatides, areneb 24 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides ja küpseb 12 kuud pudelis.

Veini soovitus

Lihapõhised hautised, grillitud metslinnulihast ja sealihast toidud, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 15 – 17 ºC, Burgundia tüüpi veiniklaasist, enne serveerimist võib dekanteerida, arengupotentsiaal veinikeldris 3 - 8 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit