Nicosia Monte Gorna Rosso bio
Päritolu
Tootja
1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.
Viinamarjad
Nerello Mascalese on hinnatud tumeda kestaga Sitsiilia kohalik marjasort, mida kasvatatakse peamiselt Etna vulkaanilistel mäenõlvadel. Nerello Capuccio on Nerello Mascalese vähemlevinud sugulane.
Vein
-Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
-Aroom on keskmisest kõrgema intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid luuvilju, musti kirsse, üleküpsenud punaseid sõstraid, maasikaid ja küpseid vaarikaid koos kuivatatud kadakamarjade ja rosmariiniga.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjaselt elav ja mineraalselt vürtsikas. Maitses tunda värskeid punaseid kirsse, kibuvitsamarju ja üleküpsenud punaseid sõstraid, kuhu lisandub kuivatatud loorberi koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega mineraalselt marjane.
-Viinamarjad on korjatud Etna mäe lõunapoolselt nõlvalt, Trecastagni linnakese lähedal asuva väiksema Monte Gorna lisakraatri vulkaanilistelt nõlvadelt. Vein on kääritatud madalal temperatuuril roostevabast terasvaatides, 50% veinist areneb 5-6 kuud väikestes prantsuse tammevaatides ja 50% suurtes tammevaatides ja küpseb 3-4 kuud pudelis.