Nicosia Monte Gorna Bianco bio

Päritolu

Itaalia, Sitsiilia, Etna D.O.C.

Tootja

Cantine Nicosia

1898.aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.

Viinamarjad

80% Carricante & 20% Catarratto

Pärismaised Sitsiilia heleda kestaga marjasordid, mida kasvatatakse peamiselt Etna vulkaanilistel mäenõlvadel.

Vein

Keskmise täidlusega ja mineraalselt intensiivne kuiv valge vein

-Värvilt kerge roheka varjundiga säravkollane.
-Aroom on keskmisest intensiivsem ja ürdiselt mineraalne. Tunda kollaseid õunu, värskeid tsitrusvilju, heledaid luuvilju, kuivatatud ürte, eukalüpti ja seedrivaiku koos õhetava väävlise mineraalsusega.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja mineraalselt puuviljane. Tunda värskeid heledaid luuvilju, nektariine, mõrkjaid tsitrusvilju ja ürdist vürtsikust. Järelmaitse tasakaalukalt puuviljane, mõrkja ja mineraalselt tsitruselise iseloomuga.
-Viinamarjad on korjatud Etna mäe lõunapoolselt nõlvalt, Trecastagni linnakese lähedal asuva väiksema Monte Gorna lisakraatri vulkaanilistelt nõlvadelt. Vein on kääritatud madalal temperatuuril roostevabast terasvaatides, areneb peale seda 3-4 kuud pärmisademel ning lühiajaliselt suurtes tammevaatides ja küpseb 4 kuud pudelis.

Veini soovitus

Tugevamate vokiroad, grillitud merelised selgrootud, kalmaarid, kaheksajalg, küpsetatud linnulihatoidud, pikantsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatuna, 7 – 9 ºC, Bordeaux tüüpi veiniklaasist, enne serveerimist võib aereerida, arengupotentsiaali veinikeldris 2 - 4 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit