Maxale Macerato Chardonnay
Päritolu
Tootja
2010. aastal 3 ettevõtliku inimese: Alessandro Michelon, Luca Pomaro ja Elena Ciurletti poolt rajatud kommertslik veinitootja Põhja Itaalias, Trento piirkonnas, kes kasutab erinevates Itaalia veinipiirkondades kohalike farmerite ja koostööpartnerite poolt kasvatatud viinaia marju.
Viinamarjad
Isetekkeline ristand Pinot Noir ja Gouais Blanc sortide vahel Burgundias. Tänapäeval levinud hele marjasort maailmas, millest valmistatakse vahu- ja valgeid veine.
Vein
-Värvilt kirgas, keskmise intensiivsuse õlgkollane. Aroom puuviljane ja ümar. Tunda küpseid tsitruseid, valgeid lilli, küpseid kollaseid troopilisi puuvilju, mangot, ananassi, üleküpsenud heledaid luuvilju ja kollaseid õunu. Aroomilõppu täiendavad kuivatatud ürdid ja magusad kondiitrivürtsid.
-Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, puuviljase iseloomuga. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, ananassi, melonit, ahjuõunu, melonit, kollaseid ploome ja küpseid tsitrusvilju. Järelmaitsesse lisandub veidi pagarivürtse.
-Viinamarjad on korjatud Sitsiilia ja Apuulia erinevatelt kasvatusaladelt. Vein on kääritatud koos marjakestadega roostevabast terasest ja tsementvaatides ning on malolaktiliselt fermenteeritud, 50% veinist areneb 5 kuud prantsuse tamme ja ameerika valge tamme vaatides, ning küpseb peale villimist 1 kuu pudelis.