Marani Tsinandali

Päritolu

Gruusia, Kakheti Region

Pealinnast Tbilisist ida poole, Venemaa ja Aserbaidžaani piiri äärde jääv ala on kõige olulisem marjakasvatuse ning veinitootmise piirkond Gruusias. Tsinandali on väike küla, Alazani jõe orus ning üks Gruusia hinnatuim heledate Rkatsiteli ja Mtsvane viinamarjade kasvukoht.

Tootja

TELAVI WINE CELLAR J.S.C

Viinamarjad

80% Rkatsiteli, 20% Mtsvane

-Rkatsiteli on Gruusia algupärane ja hinnatuim hele marjasort Musta mere äärsetes Kaukaasia veiniregioonides. Sort on ilmastikukindel, mitmekülgne ja kõrge happesusega. Temast valmistatakse kuivi, magusaid ja kangendatud veine
-Mtsvane on teine Gruusia algupärane hele marjasort, mis tähendab „rohelist“, „noort“. Tihti segatakse oma aromaatse ja puuviljase karakteri poolest teiste heledate sortidega

Vein

Keskmisest täidlasem struktuurselt puuviljane valge vein

-Värvuselt kerge kuldse alatooniga õlgkollane
-Aroom on puuviljaselt ürdine, tunda kollaseid üleküpsenud õunu, aprikoose, valgeid lilli, röstitud saia ja mandleid, aroomilõppu lisandub veidi tsitrusekoore mõrkjust
-Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja küpsete troopiliste puuviljade iseloomuga, kuhu lisandub mõrkjaid ürte, tsitruskoort ja mõrumandleid. Järelmaitse keskmise pikkusega, mida täiendab kerge vaniljenüanss
-Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides. 30% veinist areneb 4 kuud tamme vaatides. Vein villitakse aastakäigule järgneva aasta septembris

Veini soovitus

Küpsetatud linnulihatoidud, röstitud ja BBQ kalaga, küpsetatud linnulihatoitudega, kreemjate heledate kastmete ja pehmete valgehallitusjuustudega

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 8-10 ºC, väiksemas sihvaka kujuga Bordeaux-tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 2 - 6 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat

Alkoholisisaldus

13,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit