Marani Mukuzani
Päritolu
Pealinnast Tbilisist ida poole, Venemaa ja Aserbaidžaani piiri äärde jääv ala on kõige olulisem marjakasvatuse ning veinitootmise piirkond Gruusias. Punast Mukuzani veini tehakse Alazani jõe paremal kaldal asuva Mukuzani küla ümbrusest, kuni 800m kõrgusel merepinnast kasvanud Saperavi viinamarjadest
Tootja
Viinamarjad
Gruusia enimkasvatatud tumeda kesta ja punase viljalihaga (teinturier) hilisküpsev sort, mille nimetus tähendab „värvi“. Pärineb Kahheetia piirkonnast ja on levinud sealt Gruusia teistesse kasvualadesse
Vein
-Värvuselt intensiivne purpurpunane
-Aroom on marjaselt elav ja lopsakas. Tunda on küpseid tumedaid marju, põldmarju, mustikaid ja tasakaalukat piprasust koos marjatanniinidega
-Maitse on kuiv ja marjane, keskmisest täidlasem. Tunda küpseid musti metsamarju, mustsõstraid, mustikamoosi ja üleküpsenud tumedaid luuvilju koos magusate vürtsidega. Järelmaitse on ühtlaselt marjane, pikk ja heas tasakaalus
-Viinamarjad pärinevad Alazani jõe paremalt kaldalt, Mukuzani küla ümbrusest, vein kääritatakse roostevabast terasest vaadis ja vein areneb 9 – 12 kuud väikestes 225L suurustes prantsuse tamme vaatides