Marani Gemieri Medium Dry Red

Päritolu

Gruusia, Kakheti Region

Pealinnast Tbilisist ida poole, Venemaa ja Aserbaidžaani piiri äärde jääv ala on kõige olulisem marjakasvatuse ning veinitootmise piirkond Gruusias ja Gruusia hinnatuim tumeda kestaga Saperavi sort pärineb sealt

Tootja

TELAVI WINE CELLAR J.S.C

Viinamarjad

Saperavi, Alexandreuli ja Malbec

Gruusia enimkasvatatud tumeda kesta ja punase viljalihaga (teinturier) hilisküpsev sort, mille nimetus tähendab „värvi“. Pärineb Kahheetia piirkonnast ja on levinud sealt Gruusia teistesse kasvualadesse

Vein

Keskmise täidlusega, aromaatne poolkuiv punavein

-Värvuselt intensiivne purpurpunane
-Aroom on marjaselt elav. Tunda on küpseid tumedaid marju, üleküpsenud põldmarju, maasikaid, vaarikaid ning kerget vürtsikust koos pehmete marjatanniinidega
-Maitse on poolkuiv, keskmise täidlusega ja mahlakalt marjase iseloomuga. Tunda üleküpsenud mustikaid, maasikaid, granaatõunu ja musti kirsse. Järelmaitse on keskmise pikkusega, kus lopsakas marjasus on kombineerunud veidi vürtsikate marjatanniinidega
-Saperavi marjad korjatakse Marani Kondoli veiniaiast, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja veini käärimine peatatakse temperatuuri langetamisega. Vein ei arene tammevaatides. Gemieri, tähendab gruusia keeles „maitsev“

Veini soovitus

Kaukaasia köök, šašlõkk, vürtsikamad lihatoidud, ahjus küpsetatud liharoad, grillitud linnuliha, grillitud juurviljad, küpsed juustud

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 13 – 15 ºC, Bordeaux- tüüpi veiniklaasist, Arengupotentsiaal veinikeldris 2 - 5 aastat, arvestades marjade korjeaastat

Alkoholisisaldus

12,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit