Marani Akhasheni

Päritolu

Gruusia, Kakheti Region

Pealinnast Tbilisist ida poole, Venemaa ja Aserbaidžaani piiri äärde jääv ala on kõige olulisem marjakasvatuse ning veinitootmise piirkond Gruusias. Punast poolmagusat-magusat veini tehakse Akhasheni küla ümbruses kasvanud Saperavi marjadest Alazani jõe orus.

Tootja

TELAVI WINE CELLAR J.S.C

Viinamarjad

100% Saperavi

Gruusia enimkasvatatud tumeda kesta ja punase viljalihaga (teinturier) hilisküpsev sort, mille nimetus tähendab „värvi“. Pärineb Kahheetia piirkonnast ja on levinud sealt Gruusia teistesse kasvualadesse.

Vein

Keskmise täidlusega, poolmagus, küps, väga aromaatne punavein

-Värvuselt intensiivne purpurpunane
-Aroom on marjaselt elav. Tunda on küpseid tumedaid marju, üleküpsenud põldmarju, maasikaid, vaarikaid ning kerget vürtsikust koos pehmete marjatanniinidega
-Maitse on poolmagus, keskmise täidlusega ja mahlakalt marjase iseloomuga. Tunda üleküpsenud mustikaid, maasikaid, granaatõunu, rosinaid ja musti kirsse. Järelmaitse on keskmise pikkusega, kus lopsakas marjasus on kombineerunud veidi vürtsikate marjatanniinidega
-Viinamarjad korjatakse käsitsi Akhasheni küla ümbritsevatelt mäenõlvadelt Alazani jõe orus, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja veini käärimine peatatakse temperatuuri langetamisega. Vein ei arene tammevaatides

Veini soovitus

Vürtsikamad toidud, grillitud ja praetud liharoad, Gruusia köök.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 13 – 15 ºC, Bordeaux- tüüpi veiniklaasist, Arengupotentsiaali veinikeldris kuni 2 - 5 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

11,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit