Maison Brotte „La Fiole du Pape“

Päritolu

Prantsusmaa, Châteauneuf-du-Pape AOP

Tootja

Maison Brotte

Siiani perekonna valduses olev veinimaja on rajatud 1931. aastal Mr. Charles Brotte poolt Rhône piirkonnas Châteauneuf-du-Pape veinikülas. Tänapäeval juhib veinimaja Charles Brotte lapselaps Laurent Brotte koos oma poegade Benoit ja Thibault´iga.

Viinamarjad

Grenache Noir, Syrah, Mourvedre, Cinsault

Olulised tumeda kestaga marjasordid Lõuna-Rhône´s, Châteauneuf-du-Pape piirkonnas

Vein

Kuiv, keskmisest täidlasem ja marjaselt vürtsikas punavein

-Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane
-Aroomis keskmise intensiivsusega ja marjane, kus lisaks magusaid vürtse, millele lisandub tumedaid metsamarju, mustsõstraid ja üleküpsenud tumedaid luuvilju
-Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja marjaselt vürtsine ning struktuurse parkhappega. Tunda küpseid põldmarju, mustsõstraid, üleküpsenud tumedaid kirsse, purustatud terapipart, koos nelgi ja kardemoniga. -Järelmaitse on keskmise pikkusega, sametine ja marjaselt vürtsine
-Viinamarjad korjatakse käsitsi Châteauneuf-du-Pape küla kivistelt põldudelt. Marjasordid kääritatakse veiniks eraldi suurtes betoonvaatides, veinile segatakse 30-40% ulatuses reserve veine ja peale seda areneb 12 kuud suurtes vanades tammevaatides

Veini soovitus

Lihapõhised, eelkõige ulukilihast hautised ja grillitud liharoad, küpsed juustud

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14 - 16 ºC, Burgundia-tüüpi veiniklaasidest, võib eelnevalt aereerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 3-7 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat

Alkoholisisaldus

14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit