Edoardo Miroglio Cabernet Franc

Päritolu

Bulgaaria, Nova Zagora, Traakia

– Nova Zagora on linn ja kvaliteetveinide valmistamise ning viinamarjakasvatuse piirkond Bulgaarias;
– Nova Zagora jääb Bulgaaria keskossa, Alam-Balkanisse, Rose Valley piirkonda.

Tootja

Edoardo Miroglio EOOD

– noor, 2002 aastal Piemonte tekstiilitöösturi ja veinivalmistaja , Eduardo Miroglio
poolt rajatud veinikoda Nova Zagora linnast 20 km kaugusel paiknevas Elenovo
külas.
– 220 ha veiniaedu, kuhu on istutatud nii rahvusvahelisi – Pinot Noir, Merlot,
Cabernet Sauvignon ja Chardonnay – kui ka kohalikke – Melnik, Mavrud, Rubin,
Muscat Ottonel – marjasorte.

Viinamarjad

Cabernet Franc 100%

– Baskimaa/Akvitaania päritolu tume ja hinnatud marjasort nii sordipõhiste kui ka seguveinide valmistamisel. Kuulsate Cabernet Sauvignon ja Merlot marjasortide esiisa;
– sort on pinnase suhtes leplikum, saagikindlam ja varasema küpsemisega kui Cabernet Sauvignon.

Vein

Keskmise täidlusega punavein

– värvilt kerge violetse alatooniga rubiinpunane;
– aroom on ürdiselt marjane. Tunda küpseid musti luuvilju, tumedaid metsamarju, loorberilehte ja rohelist pipart. Aroomilõppu lisandub musta teed, veidi tubakast ja kuivatatud ürte;
– maitse on keskmise täidlusega ja marjane-ürdine, tunda küpseid põldmarju ja musti luuvilju, lisaks tüümiani ja rosmariini. Keskmisest pikemat järelmaitset täiendab meeldiv ja sametine marjapark koos kerge vürtsika piprasusega;
– viinamarjad on korjatud käsitsi, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja areneb 10 kuud väikestes 225 L suurustes prantsuse tammest vaatides ning peale seda 4 kuud pudelis.

Veini soovitus

Sea- ja veiselihast valmistatud toidud, metslinnud, veiselihast valmistatud pajaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 14-16 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist. Võib eelnevalt aereerida.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit