Domeniile Franco-Romane Terre Précieuse Pinot Noir

Päritolu

Rumeenia, Dealu Mare

– Rumeenia olulisim viinamarjakasvatuse piirkond, tõlkes „suure mäe nõlv“.;
– veiniaiad jäävad Transilvaaniast lõunasse, Lõuna Karpaatide mäestiku lõunapoolsetele nõlvadele.

Tootja

Ch.Pietrosaratii Domeniile Franco Romane

– orgaanilist-biodünaamilist veiniviljelust kasutav veinimaja mis on
Prantusmaa-Belgia-Rumeenia kööstööprojekt;
– veinimaja omanikud kasvatavad viinamarju 70 ha suurusel valdusel Dealu Mare
südames Breaza külakese ümbruses.

Viinamarjad

100% Pinot Noir

– hinnatud, maailma üks vanimaid tumedaid marjasorte;
– eelistab kuiva kontinentaalne kliimat;
– sordist almistatakse elegantseid, maitserikkaid ja mitmekülgseid punaveine.

Vein

Keskmise täidlusega ja marjase karakteriga punavei

– värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane;
– aroom on kompleksne, jõuliselt marjane. Tunda on üleküpsenud tumedaid kirsse, metsmaasikaid, küpseid põldmarju ja mustikaid koos röstitud kohviubade ja kerge šokolaadinoodiga. Aroomilõppu lisandub viirukisuitsu ja elavat vürtsikust;
– maitse keskmise täidlusega, marjane ja siidiselt jõuline, tunda kuivatatud punaseid marju ja tumedaid luuvilju, mustikaid, kuivatatud musti ploome ja tasakaalukat tanniinsust. Järelmaitse on pikk, elav ja elegantselt marjane, suitsuselt vürtsika alatooniga;
– viinamarjad on orgaaniliselt kasvatatud ja käsitsi korjatud Terre Precieuse veinaiast. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides, malolaktiliselt fermenteeritud ja arendatud 8 kuud prantsuse tammest vaatides ning 12 kuud pudelis.

Veini soovitus

Grillitud metslinnufilee ja veisefilee, lihapõhised hautised ja pajaroad, punaveini-marjakastmed, küpsed juustud, Vahemere köök.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 14-16 °C, Burgundia tüüpi veiniklaasidest, võib dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit

Arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 5-7 aastat arvestades marjade korjeaastat.