Domaine Bessa Valley Enira

Päritolu

Bulgaaria, Thracian Valley

– Traakia on viinamarjakasvatuse piirkond Bulgaaria lõunapoolses osas ja piirneb Kreekaga. Domaine Bessa Valley jääb Traakias Rodope mägede jalamile, Plovdivi linna lähistele, Bulgaaria keskosas.

Tootja

Bessa Valley Winery Ltd.

– Domaine Bessa Valley asutati 2001. aastal, kui Saksa päritolu krahv Stephan von Neipperg’i eestvedamisel osteti 800 väikest maatükki ja ühendati üheks suureks valduseks. Neipperg’i perekonnal on 800 aasta vanune viinamarjade kasvatamise kogemus ja Stephan von Neipperg’ile kuuluvad kuus veinimõisa Prantsusmaal – Saint-Emilion Grand Cru Classe mõisad: Chateau Canon La Gaffeliere, La Mondotte, Chateau Clos de l’Oratoire, Chateau Peyreau , Chateau d’Aiguilhe Cotes de Castillon’is ja Clos Marsalette Pessac-Leognan’is. Krahvi eesmärk on taastada Bulgaaria veinide reputatsioon ja kvaliteet maailmas.

Viinamarjad

Merlot 55%, Syrah 21%, Cabernet Sauvignon 9%, Petit Verdot 15%

– tumedad Prantsusmaa päritolu marjasordid, millest valmistatakse marjaselt struktuurseid ja keskmisest täidlasema iseloomuga punaveine.

Vein

Keskmisest täidlasem ja küpsete mustade marjade karakteriga punavein

– värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane;
– aroom on kompleksne ja küpselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid marju, kuivatatud tumedaid luuvilju, mustsõstraid, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka;
– maitse on keskmisest täidlasem ja marjaselt küps. Tunda on pehmeid tamme- ja marjatanniine koos üleküpsenud magusate tumedate metsamarjadega, kakao, tumedat šokolaadi ja kuivatatud musti ploome. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane.
– Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, malolaktline fermentatsioon toimub betoonvaatides ja vein areneb 12-14 kuud 1 aasta (10%), 2 aasta (30%) ja 3 aasta (60%) vanustes prantsuse tamme vaatides (225 L);
– arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 7-10 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Grillitud veiseliha, ahjus küpsetatud lambaliha ja küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 14 -16 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, võib eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

14,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit