Domaine B&B Bouché Blanquette de Limoux Method Ancestrale Doux

Päritolu

Prantsusmaa, Limoux Méthod Ancestrale AOP

Tootja

Domaine B&B Bouché

Veinimaja ajalugu saab alguse Champagne piirkonna marjakasvatajast Abel Bouché´st 1920ndatest. Alates 2010. aastast juhivad veinimaja ja kasvatavad viinamarju 50ha põldudel neljas põlvkond, vennad Guillaume, Valentin ja Paul Bouché.

Viinamarjad

100% Mauzac (Blanquette)

Limoux piirkonna pärismaine vahuveini valmistamisel kasutatav marjasort

Vein

Magus, lopsakalt puuviljane ja kerge vahuvein

-Välimuselt peene mullijoaga, keskmise intensiivsusega kahvatukollane
-Aroom on keskmisest intensiivne ja ülevoolavalt puuviljane ning mesiselt floraalne. Tunda üleküpsenud heledaid luuvilju, magusaid kollaseid õunu, aprikoosimarmelaadi, apelsine, magusaid tsitrusvilju ja valgeid lilli
-Maitse on magus, kerge, pehmelt vahune ning puuviljaselt lopsakas. Tunda magusaid heledaid luuvilju, aprikoose ja kollaseid küpseid õunu, magusaid pirne, mett ja küpseid tsitrusvilju. Keskmisest pikemat ja puuviljaselt magusat järelmaitset täiendavad küpsed apelsinid ja mandariinid
-Vein valmistatakse ancestrale meetodil ehk nii, nagu valmistati piirkonnas esimene vahuvein: vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides metsiku pärmiga madalal temperatuuril, kuni veini alkoholisisaldus on 4-5% ja seejärel villitakse vein pudelisse, kus vein käärib edasi, kuni alkoholisisaldus jõuab 6-7% ning pärm lõpetab talvel külmas keldris käärimise, mistõttu jääb veinis alles tavalisest kõrgem jääksuhkrusisaldus. Veini ei filtreerita ja võib sisaldada mõningast sadet

Veini soovitus

Koorepõhised magustoidud, jäätis, puuviljadest desserdid. Sobib kasutada suvistes booli kokteilides ja ka juua seltskonnaveinina

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 6 - 8 Co väiksemast, sihvaka kujuga Bordeaux-tüüpi veiniklaasist

Alkoholisisaldus

6 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit