Domaine B&B Bouché Blanquette de Limoux Method Ancestrale Doux
Päritolu
Tootja
Veinimaja ajalugu saab alguse Champagne piirkonna marjakasvatajast Abel Bouché´st 1920ndatest. Alates 2010. aastast juhivad veinimaja ja kasvatavad viinamarju 50ha põldudel neljas põlvkond, vennad Guillaume, Valentin ja Paul Bouché.
Viinamarjad
Limoux piirkonna pärismaine vahuveini valmistamisel kasutatav marjasort
Vein
-Välimuselt peene mullijoaga, keskmise intensiivsusega kahvatukollane
-Aroom on keskmisest intensiivne ja ülevoolavalt puuviljane ning mesiselt floraalne. Tunda üleküpsenud heledaid luuvilju, magusaid kollaseid õunu, aprikoosimarmelaadi, apelsine, magusaid tsitrusvilju ja valgeid lilli
-Maitse on magus, kerge, pehmelt vahune ning puuviljaselt lopsakas. Tunda magusaid heledaid luuvilju, aprikoose ja kollaseid küpseid õunu, magusaid pirne, mett ja küpseid tsitrusvilju. Keskmisest pikemat ja puuviljaselt magusat järelmaitset täiendavad küpsed apelsinid ja mandariinid
-Vein valmistatakse ancestrale meetodil ehk nii, nagu valmistati piirkonnas esimene vahuvein: vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides metsiku pärmiga madalal temperatuuril, kuni veini alkoholisisaldus on 4-5% ja seejärel villitakse vein pudelisse, kus vein käärib edasi, kuni alkoholisisaldus jõuab 6-7% ning pärm lõpetab talvel külmas keldris käärimise, mistõttu jääb veinis alles tavalisest kõrgem jääksuhkrusisaldus. Veini ei filtreerita ja võib sisaldada mõningast sadet