Davino Iacob Feteasca Neagra

Päritolu

Rumeenia, Dealu Mare

Rumeenia olulisim viinamarjakasvatuse piirkond. Veiniaiad jäävad Transilvaaniast lõunasse, Lõuna Karpaatide mäestiku lõunapoolsetele nõlvadele.

Tootja

Davino

– väike ja noor veinitootja Ceptura linnakeses, kellele kuulub 68 ha veiniaedu. Algselt kasvatati viinamarju suurtootjatele.

Viinamarjad

100% Feteasca Neagra

Feteasca Neagra on Rumeenia levinuim pärisomane marjasort, tõlkes „must neitsi“.

Vein

Täidlane ja üleküpsenud tumedate marjade karakteriga punavein

– värvilt intensiivne, violetse alatooniga rubiinpunane; – aroom on marjaselt vürtsikas, kus tunda küpseid musti luuvilju, kuivatatud ploome, mustsõstraid ning kerget suitsunooti koos ürdiste tanniinidega;
– maitse on täidlane ja marjaselt tihe. Tunda üleküpsenud musti marju, mustsõstraid ja küpseid põldmarju ja mustikaid. Keskmaitset ilmestab pipraselt torkav maitsenoot mida tasakaalustavad kuivatatud mustad ploomid ja mõrušokolaad. Järelmaitse pikk, rühikalt vürtsikas ja marjane;
– vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides, malolaktiliselt fermenteeritud ja laagerdub rumeenia tammest uutes vaatides 9 kuud ning hiljem 6 kuud pudelis;
– arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 5-7 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

 

Veini soovitus

Grillitud liharoad, tomatikastmed, tugevamade punased kastmed grillitud veisefileega, antrekoot, väiksemad ulukid, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

15-17 C, bordeaux tüüpi veiniklaasidest, soovitav eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit