Château Gigery Rosé

Päritolu

Prantsusmaa, Provence, Côtes de Provence AOP

Tootja

Chateau Gigery

Viinamarjad

Grenache Noir, Cinsault, Syrah

– Klassikalised tumedad marjasordid Lõuna-Prantsusmaal mida kasutatakse roosa ja punase veini valmistamiseks.

Vein

Kuiv, kerge, elav ja värske roosa vein.

– Värvilt kerge, kahvatu lõheroosa.
– Aroom on marjaselt värske ja tsitruseline, tunda kergeid punaseid marju, kus domineerivad värsked punased metsamarjad –  jõhvikad, maasikad ja vaarikad, aroomilõppu lisandub värskeid tsitrusvilju, koos kerge marjase vürtsikusega.
– Maitse kerge ja veidi soolakalt marjase iseloomuga, kus tunda jõhvikaid ja pohli ning vaarikaid. Järelmaitset värskendab tajutav marjane vürtsikus koos torkiva mineraalsuse ja mõrkja punase greipfruudi happesusega.
– Viinamarjakesti on leotatud 4-6 tundi marjamahlas, vein on kääritatud temperatuuri kontrollides roostevabast terasest vaatides ja ei laagerdu tammevaatides.

Veini soovitus

Kalast ja mereandidest eelroad, karploomad, koorikloomad, risottod, kerged suupisted, pehmed juustud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatuna, 7 – 9 ºC, Bordeaux tüüpi väiksematest veiniklaasidest

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit