Château Clos Saint Emilion Philippe Grand Cru

Päritolu

Prantsusmaa, Bordeaux, AOP Saint-Emilion

Bordeaux on Prantsusmaa tuntuim viinamarjakasvatuspiirkond, mis asub Atlandi ookeani vahetus läheduses, suure Gironde jõe suudmealal asuva Bordeaux linna ümbruses. Jaguneb vastavalt Gironde jõele kruusase pinnasega „vasakuks kaldaks“, lubjakivise pinnasega „paremaks kaldaks“  ning Gironde suudmeala tekitanud 2 suure jõe, Garonne ja Dordogne vahel asuvaks settelise pinnasega Entre-Deux-Mers alaks.

Tootja

Château Clos Saint-Emilion Philippe

Viinamarjad

80% Merlot, 20% Cabernet Franc

Peamised tumedad sordid Bordeaux veinipiirkonna lubjakiviselt „paremalt kaldalt“.

Vein

Keskmisest täidlasem kuiv punavein

-Värvilt sügav rubiinpunane.
-Aroom on keskmise intensiivsusega, arenev ja küpselt marjane, tunda küpseid tumedaid marju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, magusaid vürtse ja kakaod. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja puidust vürtsikust.
-Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja marjaselt küps.Tunda on pehmeid tamme ja marjatanniine koos küpste tumedate marjadega, mõrušokolaadi, musta terapipart ja kuivatatud tumedaid luuvilju. Järelmaitse on pikk, tanniinselt-vürtsikas ja marjane.
-Viinamarjad on korjatud keskmiselt 50. aasta vanustelt viinapuudelt, vein kääritatakse suurtes betoonvaatides ja areneb 12 kuud väikestes, nii uutes, kui 1 aasta vanustes  prantsuse tamme vaatides. Kogutoodang aastas ca 16 000pdl.

Veini soovitus

Röstitud ja grillitud liha- ja metslinnulihast toidud, ahjus küpsetatud lambaliha ja lihapõhised hautised, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 16 – 18 ºC, Bordeaux’ tüüpi klaasist, soovitav eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaali veinikeldris 5 – 10 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit