Château Bélair, Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe B

Päritolu

Prantsusmaa, Bordeaux, Libourne, AOP Saint-Emilion GCC

Viinamarjad

90% Merlot, 10% Cabernet Franc

– Peamised tumedad sordid Bordeaux paremkaldalt.
– Viinapuud ca 25 aastat vanad, lubjarikkal savipinnasel.

Vein

Täidlane punavein

– Värvilt sügav, tumepunane.
– Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane, tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
– Maitse on täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, mustsõstraid, viigimarjamoosi ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane.
– Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse betoonist vaatides, vein laagerdub 18 kuud prantsuse tammevaatides, 50% uued tammevaadid.

Veini soovitus

Röstitud ja grillitud punased liharoad, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

17...18ºC, bordeaux’ tüüpi klaasist, soovitav kindlasti eelnevalt dekanteerida

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0,75L / kastis 12 pudelit