Château Bélair, Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe B
Päritolu
Prantsusmaa, Bordeaux, Libourne, AOP Saint-Emilion GCC
Viinamarjad
90% Merlot, 10% Cabernet Franc
– Peamised tumedad sordid Bordeaux paremkaldalt.
– Viinapuud ca 25 aastat vanad, lubjarikkal savipinnasel.
Vein
Täidlane punavein
– Värvilt sügav, tumepunane.
– Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane, tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
– Maitse on täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, mustsõstraid, viigimarjamoosi ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane.
– Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse betoonist vaatides, vein laagerdub 18 kuud prantsuse tammevaatides, 50% uued tammevaadid.
Veini soovitus
Röstitud ja grillitud punased liharoad, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.
Serveerimistemperatuur
17...18ºC, bordeaux’ tüüpi klaasist, soovitav kindlasti eelnevalt dekanteerida
Alkoholisisaldus
13 %
Maht
0,75L / kastis 12 pudelit