Champagne François Secondé „Les Petites Vignes“ Puisleux Grand Cru

Päritolu

Prantsusmaa, Champagne AOP

Tootja

FRANCOIS SECONDE

Recoltant-Manipulant ehk „grower“ šampanjatootja, kes kasvatab marjad ja valmistab veini ise.  Omanik François Secondé alustas 14. aastaselt tööd veiniaias ja ostis valdused Sillery Grand Cru  külas 1972. ja 1976. aastal ja hakkas koos naise Anne-Mariega šampanjat tootma. Tänapäeval on perekonnal 5,5 ha Pinot Noir ja Chardonnay viinapuuaedu Sillery, Mailly-Champagne, Puilsieux ja Verzenay külade ümbruses.  Keskmine viinapuude vanus 37 aastat. Veiniaedu hooldatakse orgaanilise põllumajanduse põhimõtetel.

Viinamarjad

50% Pinot Noir, 50% Chardonnay

Vein

Keskmisest täidlasem ja puuviljaselt mineraalne

-Peene tiheda mullijoaga, värvilt kuldse helgiga kahvatukollane
-Aroomis tunda kreemjat autolüüsi ja võisaia. Lisaks küpseid tsitrusvilju, mineraalsust ja veidi magusaid vürtse, vaniljet ja kardemoni koos kuivatatud heledate luuviljade ning ahjuõuntega
-Maitse on keskmisest täidlasem, puuviljaselt tsitruseline. Tunda röstitud sepikut, küpseid õunu, aprikoose ja nektariine ning elavat mineraalsust. Järelmaitse pikk, elav ja puuviljaselt mineraalne
-Šampanja valmistamisel kasutatud baasvein on kääritatud tammevaadis ja segatud solera meetodil alates 2009. aastakäigu veinidest. Teine käärimine koos autolüüsiga pudelis kestab 24 kuud. Šampanjat valmistatakse partii kaupa 500 – 600pdl aastas

Veini soovitus

Tugevamaitselised kalast ja mereandidest toidud, sütel röstitud punane kala ja koorikloomad, langustiinid, homaar ja valgehallitusjuustud. Samuti sobib seltskonnaveiniks ja tähtpäevadele kingituseks

Serveerimistemperatuur

Jahutatult 6 - 8 Co Bordeaux tüüpi väiksemast veiniklaasist, soovitav eelnevalt aereerida. NB! hoida pimedas, sest vein on läbipaistvad pudelis ning UV-kiirgus mõjutab veini värvi ja maitseomadusi

Alkoholisisaldus

12 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit