Castellare I Sodi Di San Niccolo

Päritolu

Itaalia, Toscana IGT

Tootja

AZ.AGR.CASTELLARE DI CASTELLINA

– üks parimatest Chianti Classico ja Super Toscana tootjatest;
– väike tipptootja.

Viinamarjad

85% Sangiovese, 15% Malvasia Nera

Pärismaised Toskaana tumeda kestaga marjasordid. Sangiovese on Kesk-Itaalia ja ühtlasi ka Toskaana hinnatuim tume viinamarjasort, Castellina linnakese ümbruses nimetatakse seda marjasordi klooni Sangioveto´ks. Viinamarjad kasvatatakse mahepõllumajanduse põhimõtteid järgides.

Vein

Täidlane ja struktuurse, marjaselt tiheda karakteriga kuiv punavein.

-Värvilt sügav, intensiivne ja violetse alatooniga rubiinpunane.
-Aroom on marjaselt struktuurne ja intensiivne. Tunda musti küpseid luuvilju, veidi mineraalsust ja üleküpsenud tumedaid luuvilju koos nelgi, terapipra ja pagarivürtsidega.
-Maitse on kuiv, täidlaselt marjane ja tihe. Tunda musti küpseid metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, mureleid ja musti ploome, kuvatatud kadakamarju koos terapipra ja magusate vürtsidega. -Järelmaitse pikk ja marjaselt-ürdine, maitselõppu lisandub nelki, rosmariini ning kakaoube koos piprase vürtsikusega.
-Viinamarjad on käsitsi korjatud väikese San Niccolò kabeli ümbrusest, marjad kääritatakse veiniks eraldi roostevabast terasest vaatides ja segatakse. Vein areneb 30 kuud prantsuse tamme vaatides, millest 2/3 on uued ning siis küpseb 10 kuud pudelis. I Sodi di S. Niccolò oli esimene Itaalia vein, mis jõudis veiniajakirja Wine Spectatori maailma Top 100 parima veini hulka.

Veini soovitus

Grillitud tugevamaitselised liharoad, röstitud lambafilee ja ulukitega, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna, 15 -17oC, Bordeaux-tüüpi veiniklaasidest, enne serveerimist kindlasti dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 10 – 20 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.

Alkoholisisaldus

13,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit