Castellare I Sodi Di San Niccolo
Päritolu
Tootja
– üks parimatest Chianti Classico ja Super Toscana tootjatest;
– väike tipptootja.
Viinamarjad
Pärismaised Toskaana tumeda kestaga marjasordid. Sangiovese on Kesk-Itaalia ja ühtlasi ka Toskaana hinnatuim tume viinamarjasort, Castellina linnakese ümbruses nimetatakse seda marjasordi klooni Sangioveto´ks. Viinamarjad kasvatatakse mahepõllumajanduse põhimõtteid järgides.
Vein
-Värvilt sügav, intensiivne ja violetse alatooniga rubiinpunane.
-Aroom on marjaselt struktuurne ja intensiivne. Tunda musti küpseid luuvilju, veidi mineraalsust ja üleküpsenud tumedaid luuvilju koos nelgi, terapipra ja pagarivürtsidega.
-Maitse on kuiv, täidlaselt marjane ja tihe. Tunda musti küpseid metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, mureleid ja musti ploome, kuvatatud kadakamarju koos terapipra ja magusate vürtsidega. -Järelmaitse pikk ja marjaselt-ürdine, maitselõppu lisandub nelki, rosmariini ning kakaoube koos piprase vürtsikusega.
-Viinamarjad on käsitsi korjatud väikese San Niccolò kabeli ümbrusest, marjad kääritatakse veiniks eraldi roostevabast terasest vaatides ja segatakse. Vein areneb 30 kuud prantsuse tamme vaatides, millest 2/3 on uued ning siis küpseb 10 kuud pudelis. I Sodi di S. Niccolò oli esimene Itaalia vein, mis jõudis veiniajakirja Wine Spectatori maailma Top 100 parima veini hulka.