Päritolu

Ungari, Eger

– Egeri veinipiirkond ja veiniaiad asuvad Kirde Ungaris, Bükk´i mäe lõunapoolsetel nõlvadel, kuulsast Tokaji piirkonnast veidi läänes. Pinnas on vulkaaniliselt ränirikas ja kiltkivine, lisaks settelist saviliiva, kliima kuiv ja päikeseline, veiniaedu üle 5500ha kus kasvatatakse kohalikke heledaid ja tumedaid marjasorte – Leányka, Bouvier, Hárslevelu , Furmint, Kékfrankos ning rahvusvahelisi marju – Chardonnay, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon. Piirkond on maailmakuulus oma punase seguveini– Egri Bikaver („Härjaveri“) poolest.

Tootja

Bolyki Janos György

– János Bolyki on noor veinimeister, kes rajas oma veinikoja ja hakkas Egeri piirkonnas veini tegema 2003 aastal. Bolyki veinikelder asub egeri keskuses ja János Bolyki valiti 2011. aastal parimaks Ungari veinimeistriks

Viinamarjad

100% Merlot

Vein

Keskmisest täidlusega ja marjase-ürdise iseloomuga punavein

– Värvilt violetse alatooniga rubiinpunane;
– aroomis tunda küpseid tumedaid metsamarju, mustsõstart, põldmarju ja puiduseid vürtse, millele lisanduvad piprased ürdi noodid koos kuivatatud loorberi ning tüümianiga;
– maitse keskmiset täidlasem ja marjane-ürdine. Tunda küpseid tumedaid luuvilju, mureleid, viigimarju, põldmarju ja kuivatatud ürte – tüümiani ja rosmariini. Keskmisest pikemat järelmaitset täiendab meeldiv ja sametine marjapark koos kerge vürtsika piprasusega;
– vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, areneb 18 kuud Ungari tammest 500Lvaatides ja villitakse filtreerimata.

Veini soovitus

Lambalihast hautised, guljašš, grillitud sealiha ja röstitud metslinnuliha, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 14-16°C bordeaux tüüpi veiniklaasist. Võib eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit