Bolyki Egri Csillag

Päritolu

Ungari, Eger

– Egeri veinipiirkond ja veiniaiad asuvad Kirde Ungaris, Bükk’i mäe lõunapoolsetel nõlvadel, kuulsast Tokaji piirkonnast veidi läänes. Pinnas on vulkaaniliselt ränirikas ja kiltkivine, lisaks settelist saviliiva, kliima kuiv ja päikeseline, veiniaedu üle 5500 ha, kus kasvatatakse kohalikke heledaid ja tumedaid marjasorte -Leányka, Bouvier, Hárslevelű , Furmint, Kékfrankos ning rahvusvahelisi marju – Chardonnay, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon. Piirkond on maailmakuulus oma punase seguveini – Egri Bikaver („Härjaveri“) poolest.

Tootja

Bolyki Janos György

– János Bolyki on noor veinimeister, kes rajas oma veinikoja ja hakkas Egeri piirkonnas veini tegema 2003 aastal. Bolyki veinikelder asub egeri keskuses ja János Bolyki valiti 2011. aastal parimaks Ungari veinimeistriks

Viinamarjad

Királyleányka, Sauvignon Blanc, Welschriesling, Hárslevelű

– Egri Csillag (tõlkes „Egeri tähed“) on segu Egeri piirkonna heledatest marjasortidest.

Vein

Värske ja puuviljane valge vein

– Värvilt rohelise alatooniga kahvatukollane

– Aroom on värske, elav, veidi lilleline, mineraalne ja puuviljaselt delikaatne. Tunda värskeid heledaid luuvilju, rohelisi õunu ja pirne veidi rohusust ja veidi kreemjat vürtsikust. Aroomilõppu värskendab aromaatne tsitruseline happenoot.

– Maitse on värskelt puuviljane ja elav. Tunda küpseid kollaseid luuvilju, kollaseid õunu, nektariine ja elavat tsitruselist hapet koos kerge kreemja vürtsikusega.  Järelmaitse on pikk, mineraalselt puuviljane koos tasakaaluka tsitruselise happelõpuga.

Veini soovitus

Grillitud valge kala, karploomad, röstitud juur- ja aedviljad, küpsetatud linnuliha, pehmed valgehallitusjuustud.

Serveerimistemperatuur

Jahutatuna 9 -11 oC bordeaux tüüpi veiniklaasist.

Alkoholisisaldus

13 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit